Om Oss

Arturo Escalante Martinez


Föddes i Mexico City och drömde om att bli den bästa brottsmålsadvokaten i landet. Dock blev besvikelsen på systemet för stor och han bestämde sig istället för att resa ut i Europa. Han slog sig ner i London, som idag är hans andra hem, gick en kockutbildning och arbetade bland annat tillsammans med Jamie Oliver.

Så småningom valde han att flytta till Sverige med sin familj (frun är svenska) och här lärde Arturo och Rodrigo att känna varandra. De öppnade en gemensam restaurang i Malmö – och i deras vänskapsrelation, precis som i deras arbete, växte de tillsammans.

Arturo älskar det informella sättet att umgås på i ett kök som är signifikant för Mexiko och hans farmors mat är en stor inspirationskälla.

 

Rodrigo Donoso Rodriguez

Föddes i Chile, men hamnade så småningom på Rosengård i Malmö, där hans föräldrar arbetade hårt och gav honom en god uppväxt. Det var där han härdades, fast med ödmjukhet, kärlek och respekt.“Jag tror att mycket av det jag gör idag är influerat av min uppväxt och från min familj. Hårt arbete, disciplin, positiv attityd, kärlek och att det inte finns några genvägar till framgång.”


Rodrigo har jobbat i restaurangbranschen sedan 2002 och fick upp ögonen för mexikansk mat under en resa i Mexiko.